TASTING FOR TWO
A long-lasting culinary experience
Chef Amos Sion's seasonal tasting menu is based on local ingredients typical of the area. The tasting menu is an ongoing culinary experience, allowing you to enjoy a varied meal made up of an array of dishes, raw materials, flavours and preparation methods. It's the perfect way to get to know and enjoy Helena at the Caesarea Port’s cuisine.
Tasting menu price: 400-500 NIS
Vegan/Vegan option
Gluten Free
Homemade Focaccia
Served with virgin olive oil and pomegranate syrup
Add a Title
₪58
Red Tuna Carpaccio
Cured in beetroot and Arak with sea fennel leaves and lemon sorbet
Add a Title
₪58
Herbs Salad
Mint, parsley and arugula, cashew nuts, nectarine and smoked sweet potato cream
Add a Title
₪58
Calamari on the plancha
With lemon, garlic and Za'atar leaves and Labane
Add a Title
₪58
Scallops Duet in Beurre Noisette
Garlic, grapes, almonds, garlic and parsley (extra scallop NIS 29)
Add a Title
₪58
Sea Bream Fillet
Grilled with almonds on our gnocchi with Shiitake mushrooms cream sauce
Add a Title
₪58
Malabi
Mediterranean Almond Custard, Fig Leaves Syrup, Almonds and Melon Sorbet
Add a Title
₪58
הפוקצ'ה שלנו מהטאבון
מוגשת עם שמן זית בתולי ורכז רימונים
קרפצ'יו טונה אדומה
כבושה בסלק וערק עם עגבניות שרי, צנוניות, טוביקו שחור וסורבה לימון ושמן זית
סלט עשבים
נענע, פטרוזיליה ואורוגולה עם קשיו, נקטרינה וקרם בטטה מעושנת טבעוני
קלמרי סגולים צרובים על הפלנצ'ה
עם לימון, שום ועלי זעתר, על לאבנה וסחוג הל וג'ינג'ר
זוג סקאלופ
בחמאה חומה עם ענבים, שום, אגוזי לוז ופטרוזיליה
פילה מוסר ים צלוי בגריל על רוטב בויאבז
עם במיה, ירוקים של סתיו וקרם תפוח אדמה
מלבי רוזטה
עם סירופ עלי תאנה, שקדים קלויים וסורבה מנגו מאיה
*Changes may occur depending on the availability of ingredients