top of page
Farm to table header.png

יצירה מקומית

משנתינו הקולינרית דוגלת בקשר החזק שבין המקום, הגיאוגרפיה וההיסטוריה לבין המזון שאנו אוכלים.  בשני העשורים האחרונים אנו חוקרים את החיבור בין מסורת גסטרונומית, גידול חקלאי עונתי, דגה ובשרים מקומיים. 
הפילוסופיה שלנו שמה דגש על שיתוף פעולה עם מגדלים ויצרנים קטנים מהאזור ובחינה של הקולינריה הישראלית מקומית דרך ההקשר ההיסטורי והסביבתי בדגש על תוואי הנוף הגיאוגרפי בוטני שבו הלנה ממוקמת- על קו החוף.

מתוך תפיסה זו אנו עוסקים בעשור האחרון בליקוט בר קיימא של צומח מקומי עונתי. לאורך השנים אצר שף עמוס שיאון  שורה של צמחי בר עונתיים האופייניים לאזור החוף, אותם מלקטים מדי יום בסמוך למסעדה: קרתימון ים, חסת קרח, עלי מלוח ועוד. 
עשבי החוף מקבלים טיפול שונה לפי העונה וחומרי הגלם אליהם הם מחוברים ומשולבים במנות שונות בתפריט של המסעדה. 

ליקוט בר קיימא של צומח מקומי עונתי

bottom of page