top of page
אודות
מסעדת הלנה בנמל קיסריה שוכנת באחד האתרים השמורים והיפים בישראל. מאחורי מסעדת הלנה עומדים השף עמוס שיאון ושותפו אורי ירמיאס מאז הקמתה בשנת 2004.
היופי המקומי הינו שילוב ייחודי של נוף ים הנשקף מכל פינה במסעדה בשילוב עתיקות ארכיאולוגיות מרהיבות של נמל קיסריה העתיק המשוחזר.
המסעדה מציעה תפריט ישראלי עכשווי, המדבר שפה קולינרית עונתית ומקומית הכוללת שימוש בחומרי גלם טריים מהדגה המקומית, בשרים מיושנים ושימוש נרחב בעשבי בר מליקוט אזורי.
"אני מקבל השראה מסביבתי הקרובה והרחוקה. מהאבנים ההיסטוריות של הנמל העתיק, מכפר הדייגים השכן ומקיסריה המודרנית. הים הוא המטרונום (מכתיב קצב) ומצפן עבורי.
אני נהנה לעבוד בטכניקות עתיקות של טאבון ואש גלויה, עישון וצלייה, כבישות ושימוש רחב בעשבי תיבול מקומיים וכאלה הגדלים פרא בחוף הים".
שפה קולינרית עונתית ומקומית
bottom of page